Hanım Göbeği Tarifi
Hayırlı Akşamlar Dostlar
Dün gece Yemek Sitelerini gezerken gözüme bu Hanım Göbeği Tatlısı takıldı.Aslında aylar önce yapcaktım ama unutmuştum:)) Tekrardan görünce hemen bugün yapmak istedim.İlk defa yapmama rağmen harika bir şey oldu.Çıtır çıtır bir şerbetli tatlı seviyorsanız bu muhteşem tatlımızı yapmalısınız Arkadaşlar.Şimdiden şerbetinizi kaynatın ve buzdolabına koyun soğusun olurmu :)) Yarında hemen tatlımızı yapın.Tatlımız tam bir tavaya sıgcak kadardır Arkadaşlar.Yani malzemelerden tavadaki sayı kadar çıkıyor ancak :))
Malzemeler :
- 50 gr Tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tane yumurta
Şerbeti için :
- 2 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- bir dilim limon
Kızartmak için :
Yapılışı :
- Şerbetimiz için gerekli malzemeleri tenceremize alıp 15-20 dakika kaynatalım.
- Katılaşan şerbeti soğumaya bırakalım.
- Tencereyi buzlu suyun içine oturtmak şerbetin daha erken soğumasını sağlar Arkadaşlar.
- Sonra Tenceremize tereyağımızı alıp eritelim.
- Eriyen yağın içine suyumuzu koyalım ve kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan suyumuzun içine tuz,şeker ve unumuzu katıp tahta kaşıkla topaklanmaması için iyice karıştırarak kavuralım.
- Hamurumuzu 5 dakika kısık ayarda güzelce karıştırarak kavuralım.
- Kavrulan hamurumuzu başka bir kaba alıp ılınmaya bırakalım.
- Elimizi hamura soktuğumuzda elimiz asla yanmamalı Arkadaşlar.
- Ilınan hamurun içine 1 tane yumurta kırıp iyice yoğuralım.
- Hamur elimize hiç yapışmayacak duruma gelene kadar iyice yoğrulması lazım.
- Arkadaşlar hamurumuz öyle elimizde şekil alçak bir hamur değil.
- O yüzden ben önce sıkma torbasına koyup yağlı kağıdın üzerine küçük daireler sıktım.
- Sonra küçük dairelerin tam ortasına parmağımı batırıp delik açtım.
- Tavamıza sıvıyağ koyalım.
- Halkalarımızı soğuk yağın içine dizelim.
- Sonra tavamızı ocağın üzerine alıp önce en son ayarda ocağın ısısını açalım.
- Halkalar kızarmaya başlayınca ocağın ayarını biraz kısalım ve halkalarımızı önlü arkalı güzelce kızartalım.
- Kızaran halkalarımızı alıp soğuk serbetin içine atalım ve şerbetin içinde 3 dakika kadar tutup servis yapacağımız tabağımıza alalım.
- Sonrasındada çıtır çıtır olan Hanım Göbeği Tatlılarımızı afiyetle yiyelim :))
Afiyet Olsun












LÜTFEN YOUTUBE SAYFAMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYALIM DOSTLAR
0 on: "[Yeni yazı] Hanım Göbeği Tarifi"