Reçelli ve Çikolatalı Berliner  Tarifi - Berliner Rezept

 


 

Hayırlı Günler Dostlar

Berliner Tarifimizi yeniden yaptık ve bu sefer hem reçelli hemde Çikolatalı olanını yaptım.Harika bir tarif diyebilirim.Sizler için yeniden fotoğraf çektim ve tarifte çok küçük bir değişiklik yaptım :)) Sizlere en garantili tarifi vermek için uğraşmaktayım sadece.Merak etmeyin sadece yumurta sarısını hamurdan çıkardım fazla bir değişiklik yapmadık yani :))) Arkadaşlar bu tarifin tam anlamıyla tutması için lütfen yapılışındaki püf noktalarına dikkat edelim olurmu.Pamuk gibi harika bir lezzet diyebilirim.Almanların meşhur tatlısı aslında :))) Ama artık bizler evimizde rahatlıkla yapabiliyoruz :)))


 

Malzemeler :

  • 125 ml ılık süt
  • 100 gr yumuşak tereyağı yada margarin
  • 1 paket kuru maya
  • 30 gr şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 2 tane yumurta
  • 450  gr un

İçi için :

  • 4 yemek kaşığı vişne reçeli
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı nutella
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

Üzeri için :

  • Pudra şekeri

Kızartmak için :

  • 1 litre sıvıyağ

Yapılışı :

  • Ilık sütümüzü bir kaba alıp içine yumuşak yağımızı,mayamızı,tuzu,şekeri,vanilyayı,yumurtaları katıp Çırpalım.
  • Sonra unumuzu katıp yumuşak poğaça hamuru gibi bir hamur yoğuralım.
  • Hamurumuzu bir saat kadar iyice kabarana kadar üzeri kapalı sıcak ortamda mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanmış hamurdan  mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim ve üzerini streç folio ile kapatalım.
  • Bu şekildede bir saat kadar bu üzeri kapalı mayalanması için bekleyelim.
  • Yağımızı tavamıza döküp kızdıralım.
  • Kızan yağımızın ayarını orta dereceye alalım sonradan.
  • Çok kızgın ateşte pişerse berlinerlerin için çiğ kalabilir Arkadaşlar.
  • Orta ateşteki yağımıza berlinerlerimizi tavaya sığacak şekilde koyup arkalı önlü güzelce kızartalım.
  • Kızaran berlinerlerimizi yağdan alıp tabağımıza koyalım ve soğumalarını bekleyelim.
  • Vişne reçelini bir kaba boşaltıp 1 yemek kaşığı su ile sulandıralım.
  • Sonrada Reçeli süzgeçten geçirip vişnelerin süzgeçte kalmasını sağlayalım,yoksa sıkma torbasının içine takılıp çıkmayabiliyor.
  • Vişne reçelini sıkma torbasına dökelim ve resimdeki gibi berlinerin kenarından torbanın ucunu sokup reçeli berlinerin içine sıkmaya çalışalım.
  • Bu şekilde tüm berlinerleri bitirelim.
  • Çikolatalı yapmak için kabımızın içine nutella veya ekmeğe sürülen çikolatamızı koyalım.
  • İçine sıvıyağ koyup iyice karıştıralım.
  • Çikolatamızıda aynı şekilde sıkma poşetine koyup berlinerin kenarından sokup çikolatayı içine boşaltalım.
  • Servis yapacağımız zaman üzerine pudra şekeri serpiştirip öyle servis yapalım Arkadaşlar.
  • Benim çocuklarım bayıldıııııı diyebilirim :)))
  • Zaten onlar için yapmıştım ve hazır elim hamura değmişken tarifin fotolarınıda yenileyeyim dedim :)))

Afiyet Olsun

Berliner Tarifi

Berliner Tarifi1

Berliner Tarifi17

 

Berliner Tarifi3

Berliner Tarifi4

Berliner Tarifi5

Berliner Tarifi6

Berliner Tarifi7

Berliner Tarifi8

Berliner Tarifi9

Berliner Tarifi10

Berliner Tarifi11

Berliner Tarifi12

Berliner Tarifi13

Berliner Tarifi14

Berliner Tarifi15

Berliner Tarifi16

 

LÜTFEN YOUTUBE SAYFAMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYALIM DOSTLAR