Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

Tombul Tarifler

 

Tombul Tarifler


Köfteli Pizza

Posted: 10 Feb 2016 01:01 AM PST



  Köfteli pizza salam sosis gibi gıdaları tüketmek istemeyenlere alternatif olabilecek üstelik de çok lezzetli bir pizza. Daha önceden yapıp buzluga attığınız köfteleriniz varsa, onlarla da çabucak yapılabilir. Kıymanızın cinsine göre, yumurta kırabilir, kabartma tozu ekleyebilir, yada fazla yağlıysa un yada galeta ekleyebilirsiniz. Velhasıl herkesin sevdiği klasik köftenizi rahatlıkla burada kullanabilirsiniz.
  Daha önce yaptığım pizzalardan bir diger farkı ise sos malzemelerini kavurarak kullandım. Bu kez hamurunu her zaman yaptığım incecik hamur değil de biraz daha kalınca yumuş yumuş yaptım. Biz çok severek tükettik denemesi size kalmış.

Malzemeler;
Hamuru için:
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 2 kaşık sulu yoğurt
  • 1 kaşık sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1+1/4 su bardağı ılık su
Üzeri için;
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 5-6 adet mantar(ben istiridye mantarı kullandım)
  • 3 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • kekik
  • 300 gram kadar kaşar rendesi
  • istediğiniz kadar yeşil ve siyah zeytin
Köftesi için;
  • 250 gram kıyma
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1/2 yemek kaşığı un(köfteleriniz toparlanmıyorsa kullanın yoksa gerek yok)
  • karabiber, pul biber, kimyon, kekik, tuz

Yapılışı;
  1. Hamur yoğurma kabımıza un ve instant mayayı karıştırıyoruz. Yoğurt, şeker, tuz, sıvıyağ ekleyip su ekliyoruz ve ele yapışmayan kıvamda hamuru yoğuruyoruz. (Gerekirse un ilavesi edebilirsiniz)
  2. Hamuru mayalanması için üzerini örtüp bir kenara alabiliriz artık.
  3. Köfteleri yapmaya başlıyoruz. Soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz sadece püresini kıymaya ekliyoruz. Baharatlar ve tuz bir de biraz un ekliyoruz. (Siz isterseniz daha önceden hazırlayıp dolaba kaldırdığınız köftelerinizi kullanabilirsiniz) Ben miktar az olduğu için yumurta kullanmadım köftede siz un da ilave etmeyebilirsiniz eğer kıymanın köfte şeklini alıyorsa un ilavesine de gerek yok aslında.
  4. Sosu için domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz, Biraz sıvıyağ eklediğimiz tavaya domatesleri koyuyoruz. Sarımsakları minik minik doğrayıp domatese ekliyoruz.  Kekik ve tuz ekleyip bir kaşık salça ile de şöyle çevirip kenara alıyoruz. Sosumuz hazır.
  5. Yine aynı tavaya biraz sıvıyağ koyup mantar ve biberleri doğrayıp ekliyoruz, biraz tuz ekleyip kavuruyoruz. Bunları da bir kenara alıyoruz.
  6. Fırınımızı en yüksek ayarda açıyoruz. (Ben turbo ayırını kullanıyorum siz fırınınıza göre ayarlayın)
  7. Hamurdan iki adet pizza çıkıyor. Hamuru ikiye bölüyoruz. Yuvarlak açıp, altı yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz. Kenarlarını içe doğru kıvıyoruz. Üzerine çatalla birkaç yerden delikler açıyoruz, 7-8 dakika kadar mayalandırıyoruz. Sonra fırına sürüp 5 dakika kadar fırında tutuyoruz.Çıkartıp üzerine malzemelerini yerleştirmenin vakti geldi. 
  8. En altına domates sosunu, onun üzerine mantarları onun üzerine köftenin yarısını, arasına zeytin ve isterseniz mısırları koyuyoruz. Ben biraz da minik minik doğradığım tereyağı parçaları koyuyorum. Tekrar fırına sürüyorum fakat bu kez pişine kadar fırından çıkarmanın vakti geldiğinde üzerini rendelediğimiz kaşar ile güzelce kaplıyoruz.Kaşar eriyene kadar fırında durması yeterli. Diğer hamur için de aynı işlemi yapıyoruz. Ben ikisini aynı anda yapıyorum, tepsilerin birini alta birini üste alarak sonra yerlerini değiştirerek aynı anda pişiriyorum. Afiyet olsun...


Kokostar Pasta

Posted: 09 Feb 2016 06:05 AM PST


 Uzun bir ara oldu benim için. Yeni yaşıma girdim mesela, yolun yarısı bitti. Yarıyıl tatilini bitirdik, oğluşum sünnet oldu...
  Bir koşuşturmaca var yine hanemizde. Rabbim buna çok şükür.
Kokostar pastanın tarifi Cahide Sultan'a ait. Pratik ve lezzetli bir pasta. Ben bu pastayı komşularım için yapmıştım. Beğenmedim diyen olmadı ne yalan söyleyeyim.
Malzemeler;

  • Pandispanyası için:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı kakaoyu bir su bardağına koyun gerisini un ile doldurun
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kokostar kısmı için;
  • 1paket sade kremşanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağ
  • 2 su bardağı hindistancevizi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Ganaj için;
  • 200 ml. süt kreması
  • 120 gram bitter çikolata
Keki ıslatmak için süt

Yapılışı;
  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Sıcak suyu ekleyin biraz daha çırpın.Kakao un karışımı ve kabartma tozunu eleğe alarak eleyerek karışıma ekleyin ve spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak malzemeleri homojen hale getirin.
  2. Kelepçeli kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup, kekimizi dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Kek fazla kalın olmadığı için çabuk pişiyor, bir gözünüz kekte olsun. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edip fırından alın ve soğumaya bırakın.
  3. Kremşantiyi süt ile çırpın, eritilmiş soğumuş tereyağını pudra şekerini ve hindistancevizini katıp karıştırın.
  4. Kek soğuyunca kalıptan çıkartın, biraz süt ile ıslatıp tekrar kelepçeli kalıba alın.
  5. Hazırladığınız kelepçeli kalıba bu hazırladığınız hindistancevizli kremayı dökün her yerine eşit olacak şekilde üzerini düzleyin. Kelepçeli kalıpla birlikte buzdolabına kaldırın.
  6. Ganajı yapmaya başlayabilirsiniz. Bir küçük tencereye kremayı koyun ısınsın. Kaynamadan çikolatayı kırarak ekleyin. Biraz daha ısınınca tencereyi kenara alıp iyice çikolatayı eritin. Çikolatalı ganajın ılınmasını bekleyin. Buzdolabındaki pastanın üzerine ganajı eşit yayın. Eğer benim gibi beyaz çikolatayla süslemek istiyorsanız kremaya çikolata eklemeden önce 3 kaşık kadar ayırmalısınız. Bunu da ayrı bir kapta beyaz çikolata katıp eriterek çikolatalı ganaj birazcık kendini çekince damlalar halinde aralıklarla koyabilirsiniz. Kürdan yardımıyla yukarıdan aşağıya çekip şekil verebilirsiniz. Afiyet olsun...




0 on: "Tombul Tarifler"

Sayfalar