SÜTLÜ İRMİK HELVASI
Helvayı sevmeyen yoktur diye düşünüyorum. Ne dersiniz.? Ben şeker oranını biraz azaltıp süt ilave ederek daha besleyici bir hale getirmek istedim. Sütlü irmik Tatlısı nın fındıklarını rondodan geçirdim. Un kıvamına yakın oldu hafif yerken çıtırların gelmesi lezzete lezzet kattı diyebilirim.
Yaz aylarında dondurma ile de sunabilirsiniz. Kaymak demiyorum neden mi... çünkü ben kaymağı çok seviyorum ama o kalorisi yok mu dilediğim kadar yememe engel oluyor. Bilmiyorum sizlerde durumlar nasıl... başladım mı kaymak yemeğe mutlaka tabağın temiz halini görmek gerekir gibi iştahla yok ediyorum..
Yaş ilerledikçe kilo alma hızlanıyor çünkü metobolizma yavaşlıyor, hareketler azalıyor. Dikkat edelim ama lezzetlerden de vazgeçmeyelim diyor hemen tarife geçiyorum.
Sütlü İrmik Helvası Malzemeleri
1 su bardağı
irmik
75 gram
Tereyağı
1 çay bardağı fındık tozu
1 su bardağı toz şeker (1/2 su bardağı kullandım)
2 su bardağı süt
Sütlü İrmik Helvası Yapılışı
Bir tencereye süt ve şekeri alın, ocağın altını açın ve şeker tamamen eriyene dek karıştırın. Şeker tamamen eriyince şerbetin altını kapatın
Yayvan bir tencereye tereyağını alın, tereyağı erir erimez fındığı ilave edin.
Fındıkları bir kaç kez çevirip, hemen ardından irmiği ekleyin ve tahta bir kaşık yardımıyla, sürekli karıştırarak kavurun.
İrmiğin rengi koyulaşıncaya kadar kavurmayı sürdürün.
Sonra şekerli sütü ilave edin.
İrmik tüm sütü çekip kıvam alana dek karıştırın.
ocağın altını kapatın ve biraz kabarmasını bekledikten sonra istediğiniz şekilde şekillendirin.
Antep fıstığıyla süsleyip servis edin.
Fındıkları bir kaç kez çevirip, hemen ardından irmiği ekleyin ve tahta bir kaşık yardımıyla, sürekli karıştırarak kavurun.
İrmiğin rengi koyulaşıncaya kadar kavurmayı sürdürün.
Sonra şekerli sütü ilave edin.
İrmik tüm sütü çekip kıvam alana dek karıştırın.
ocağın altını kapatın ve biraz kabarmasını bekledikten sonra istediğiniz şekilde şekillendirin.
Antep fıstığıyla süsleyip servis edin.
Not: İrmik helvası yapmanın en önemli püf noktası, irmiği yağda kavururken sürekli ve hiç durmadan karıştırmak ve irmiğin yanmasına izin vermemektir.
0 on: "Sutlu irmik Helvası Tarifi"