Karpuz salatası malzemeleri
- Yarım adet çekirdeksiz sert karpuz
- 1 demet körpe roka
- 1 avuç ceviz
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 10 adet mini mozzarella peyniri
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
Karpuz salatasının yapılışı
- Çekirdeklerini ayırdığınız veya çekirdeksiz olarak aldığınız karpuzları iri dilimler halinde kesin.
- Kurabiye kalıbı veya büyük su bardağı ile yuvarlak silindir haline getirin.
- Karpuzları servis tabağına simetrik bir şekilde alın. Bir servis için 6 dilim karpuz yetecektir.
- Körpe (bebe) rokaları yıkayıp kuruttuktan sonra birkaç yaprak halinde her bir karpuz diliminin üzerine yerleştirin.
- Cevizleri pekmezle karamelize edin. Bunun için pekmezi altı yanan tavaya alın. Isındıktan sonra üzerine cevizleri ekleyin.
- Pekmez iyice ısındıktan ve cevizler de pekmez ile bütünleştikten sonra karamelize olan cevizleri üzerine rokaların üzerine yerleştirin.
- Her bir dilime 1 adet ceviz yetecektir.
- Mini mozzarella peynirleri ikiye bölün.
- Yarım kesilmiş peynirleri rokanın üzerine, cevizlerin yanına yerleştirin.
- Son olarak nar ekşisini salatanızın üzerine eşit bir şekilde gezdirin
0 on: "Karpuz Salatası Tarifi"