Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

birgülün lezzetleri

 

birgülün lezzetleri


Nefis Kemik Suyu Çorba

Posted: 20 Dec 2018 03:26 PM PST

    Tam da mevsiminde vücut direncini arttıracak bağışıklık sistemini güçlendirecek nefis bir çorba tarifimiz var. Kemik Suyu Çorbası... her zaman ilikli kemikten hazırlanan bu çorbayı bu kez kuzu incikle yapmanızı tavsiye ediyoruz.
   Vitaminli ve çok pratik bu çorba için aslında  kuzu incik alıp 3 parçaya böldürmek yeterli..
   Çocuklara rahatlıkla yedirebileceğiniz bir çorba oldu. Dilerseniz suyu ile pilav yapıp etlerinin didkleyerek pilavınıza da ilave edebilirsiniz.
    Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun diyorum denemeyi unutmayın..



Nefis Kemiksuyu Çorba Malzemeleri

  • 1 adet kuzu incik
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 dal maydanoz

         Nefis Kemiksuyu ÇorbaYapılışı

  • Kuzu inciği yıkayın ve mümkünse düdüklü tencereye koyun.
  • 5 su bardağı su ile birlikte tuz ve sarmısağı ilave edin.
  • Ocağa alın kaynamaya başladıktan sonra 45 dakika kadar pişirin.
  • (Tencerede pişiriyorsanız süre 1.5 saat kadar olmalı)
  • Bir süzgeç yardımı ile kemik suyunu süzün.
  • Süzgecin üzerinde kalan kemikli etleri kemiklerinden ayırın.
  • Etleri didikleyerek kemik suyu ile birleştirin.
  • Bir tavada unu kavurun. Kemik suyundan birkaç kepçe alın ve una ilave edin. Sürekli karıştırarak unun topaklanmasına izin vermeden bir bulamaç elde edin.
  • Etli kemik suyunu ocağa alın ve unlu terbiyeyi çorbanız ile buluşurun.
  • Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • Üzerine maydanoz serpiştirin. Dilerseniz limon ve pul biberle servis edin.


0 on: "birgülün lezzetleri"

Sayfalar